su arıtma sistemi nedir?
ürünler
Ters Ozmos Sistemleri
Ultra Filtrasyon Sistemleri
Otomatik Multimedya Filtreler
Yumuşatma Sistemleri
Filtrasyon Sistemleri
Yüzey Suyu Arıtma Sistemleri
Deniz Suyu Arıtma Sistemleri
Ultraviyole Sistemleri
Deiyonizasyon Sistemleri
› Deiyonize Saf Su Sistemleri
Deiyonize Saf Su Sistemleri
Yıkanabilir Filtre ve Hausingler
Mekanik Filtreler
Mineral Tank ve Malzemeleri
Atıksu Arıtma Sistemleri
Kimyasal Dozaj Sistemleri
Kimyasal ve Mineraller
Evsel Ters Ozmoz Sistemleri
teklif iste!
 
0 264 2761841
        
Deiyonize Saf Su Sistemleri ana sayfa | geri dön »
Ürünlerimiz » Deiyonizasyon Sistemleri »
 
Resmin Büyüğünü Görmek İçin Tıklayınız
 
| Sonraki Ürün + Tüm Ürünler
 
Tam Otomatik Deiyonizasyon Sistemleri    

Saf su arıtımında kullanılan önemli teknolojilerden biri olan deiyonizasyon  üniteleri, işletim giderlerinin düşük olmasının yanı sıra sürekli personel gereksinimi olmaması ve çıkış suyu kalitesinde diğer sistemlere göre daha iyi sonuclar elde edilmesi sistemin önemli avantajları arasında sayılabilmektedir.

Yüksek kalitede Saf su ihtiyacı olan firmalara özel olarak tasarlanan Dizayn deiyonizer üniteleri, Ön arıtım ünitelerinden geçirildikten  sonra kalan tüm iyonların sudan arındırılması sonucu saf su elde edilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Özellikle kuyu suyu, cam sanayi, diyaliz merkezleri, sıcak su kazan besi suyunda, kozmetik, temizlik madde üretimi yapan işletmeler ve saf su ihtiyacı yüksek olan fabrikalara yönelik olarak  tasarlanan bu sistemler günümüzde de yaygın olarak kullanılmaktadır.

Tam otomatik deiyonizer üniteleri iki kademeli olarak projelendirilmektedir.

İlk ünitede hidrojen çevrimini sağlamak amacıyla katyon giderici sentetik reçineler kullanılarak sudaki katyon iyonları tutulur., ikinci ünitede ise hidroksit çevrimini sağlamak amacıyla  sudaki tüm anyon iyonları tutulur   Böylelikle birinci üniteden gelen H+ iyonları ile ikinci üniteden gelen OH- iyonları birleşerek H2O oluşumu sağlanır.

Tam otomatik deiyonizasyon ünitelerinde kullanılan mineral, doygunluğa ulaştığı anda sistem otomatik olarak yıkama  işlemini gerçekleştirir. Bu esnada  ilk ünitedeki katyon tutucu sistem asit (HCl ) ile tazelenme işlemini gerçekleştirirken, ikinci ünitede ki anyon tutucu sistem baz ( NaOH) uygulaması ile yıkama işlemini tamamlar. Bu esnada oluşan atıksular ise gider hattına verilerek sistemden uzaklaştırılırlar.

Yüksek kalitede Saf su ihtiyacı olan firmalara yönelik olarak tasarlanan bu sistemler, yıkama esnasında harcadıkları kimyasal sarfiyatının dışında işletmene herhangi bir yükümlülük getirmeden uzun yıllar hizmet verecek şekilde projelendirilmektedir.

Tam otomatik deiyonizasyon ünitelerinde, sistemden alınan verimi artırmak amacıyla, kullanılan ekipmanlar yıkama esnasında harcanan kimyasallara dayanıklı asla deformasyona uğramayan malzemeler kullanılmaktadır.
 
 
 
   
   
   
   
   
 
® 2013 Tüm Hakları Saklıdır